Blog

Walentynki w Japonii a CZEKOLADA - dlaczego są ...
Walentynki w Japonii – czekoladowa etykieta, tradycja i zmiany W Japonii Walentynki wyglądają zupełnie inaczej niż w Europie. 14 lutego to przede wszystkim dzień, w którym kobiety wręczają mężczyznom czekoladki...
Walentynki w Japonii a CZEKOLADA - dlaczego są ...
Walentynki w Japonii – czekoladowa etykieta, tradycja i zmiany W Japonii Walentynki wyglądają zupełnie inaczej niż w Europie. 14 lutego to przede wszystkim dzień, w którym kobiety wręczają mężczyznom czekoladki...

Dlaczego Belgia słynie czekolady?
Belgijska czekolada jest uznawana za jedną z najlepszych na świecie, ale jak to się stało, że właśnie Belgia stała się jej synonimem? Wszystko zaczęło się w XVII wieku, kiedy to...
Dlaczego Belgia słynie czekolady?
Belgijska czekolada jest uznawana za jedną z najlepszych na świecie, ale jak to się stało, że właśnie Belgia stała się jej synonimem? Wszystko zaczęło się w XVII wieku, kiedy to...

Sekret ciasta Kataifi – tradycyjny przysmak Bli...
Ciasto Kataifi, zwane także "anielskimi włosami", to jeden z najstarszych składników deserów kuchni Bliskiego Wschodu. Jego początki sięgają starożytności, kiedy w regionie Lewantu eksperymentowano z cienkimi warstwami ciasta przypominającymi nasze...
Sekret ciasta Kataifi – tradycyjny przysmak Bli...
Ciasto Kataifi, zwane także "anielskimi włosami", to jeden z najstarszych składników deserów kuchni Bliskiego Wschodu. Jego początki sięgają starożytności, kiedy w regionie Lewantu eksperymentowano z cienkimi warstwami ciasta przypominającymi nasze...